Українцям розповіли, у яких випадках роботодавець може відмовити працівникові у відпустці

Умови надання відпусток у межах військового стану

Українцям розповіли, за яких умов роботодавець може відмовити працівникові у відпустці в умовах військового стану. Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

У період військового стану роботодавець може відмовити працівникові у наданні будь-якого виду відпусток (крім декретного та відпустки з догляду за дитиною до 3 років), якщо його залучено до робіт на об'єктах критичної інфраструктури. Відмова у наданні відпустки може бути здійснена тільки за згодою сторін.

Зазначено, що усім працівникам, крім тих, кого залучено до робіт на об'єктах критичної інфраструктури, може бути відмовлено у наданні відпусток, які надаються за згодою між сторонами.

Також наголошується на тому, що роботодавець може відмовити працівникові у наданні відпустки без збереження заробітної плати, якщо працівник не узгодив таку угоду.

Відповідно до статті 79 КЗпП, графік надання відпусток складається роботодавцем узгоджується з виборним органом первинної профспілкової організації. Про дату початку відпустки працівника мають повідомити письмово не пізніше ніж за два тижні до встановленого строку.

Крім того, роботодавець може відмовити працівнику у наданні щорічної відпустки поза термінами, визначеними графіком відпусток.

Таким чином, в умовах військового стану роботодавець може відмовити певним працівникам у наданні відпусток на певних умовах, але загалом працівники мають право на відпустки згідно з чинним законодавством.