Українцям у Чехії доведеться шукати нове житло: що сталося

Українські емігранти в Чехії шукають нове житло
Українські емігранти в Чехії шукають нове житло

Зміни в умовах надання гуманітарного житла для українських біженців у Чехії

З 1 вересня 2024 року українські біженці, що перебувають у Чехії, зіткнуться зі змінами умов надання державного гуманітарного житла. Уряд Чехії надавав українцям таке житло на допомогу під час складних часів, однак зміни полягатимуть у тому, що воно буде надаватися на строк до 90 днів.

Така новина стала підставою для того, щоб закликати біженців не поспішати з пошуком нових житлових умов. Органи влади та правоохоронні органи вже пояснили, що ті, хто проживе більше 90 днів у гуманітарному житлі, повинні будуть самостійно знайти собі нове місце проживання. Усіх стосується ця зміна, в тому числі й осіб, які перебувають у вразливому положенні.

"Зміна стосується і тих, хто належить до категорії вразливих осіб. Якщо станом на 1 вересня 2024 року ви перевищите термін 90 днів з дати надання першого тимчасового захисту, вам потрібно буде досі виселитися з державного гуманітарного житла" - зазначили в МВС Чехії.

Напередодні цих змін Мінпраці Чехії повідомило, які подальші підтримуючі заходи будуть надані біженцям, зокрема, фінансова допомога, збільшення виплат на житло для вразливих осіб та надзвичайна невідкладна допомога внаслідок надзвичайної події.

Таким чином, українським біженцям варто вжити заходів для пошуку окремого житла або домовитися з гуртожитком про подальшу оплату проживання. Вони також можуть звернутися до центрів допомоги біженцям для консультацій з питань пошуку житла.

Читайте також