Українцям у Польщі відповіли, чи можна виїжджати до інших країн Шенгенської зони

Зручність для українців, які знаходяться в Польщі

Багато українців, які знайшли притулок у Польщі, отримали можливість не лише перебувати у безпеці, а й подорожувати Європою. diia.pl, цифровий документ, відкриває двері для поїздок до країн ЄС та за їх межі, даруючи нову мобільність та перспективи.

Про це повідомляється на державному сайті Польщі.

Нові можливості завдяки diia.pl

Diia.pl – це не просто цифровий дозвіл на проживання, це ключ до нових можливостей. Він дозволяє українцям вільно пересуватися Шенгенською зоною 90 днів протягом 180-денного періоду, а також відвідувати країни, що не входять до ЄС: Туреччина, Єгипет та інші напрямки.

Крім того, Diia.pl дозволяє повертатися до Польщі без обмежень із будь-якої точки Європи.

Зазначимо, що Diia.pl – це перший повністю цифровий дозвіл на проживання в ЄС. Він швидко оформляється та видається онлайн. При цьому цей документ забезпечує надійний захист даних та визнається у всіх країнах Шенгенської зони.

Процес отримання diia.pl

Документ доступний лише для біженців з України, які прибули після 24 лютого 2022 року. Для його оформлення необхідно зареєструватися в системі PESEL. Після цього потрібно створити довірений профіль, адже доступ до Diia.pl здійснюється через цей профіль.

Далі потрібно буде подати заявку онлайн на сайті https://www.gov.pl/web/digitalization/diiapl--the-first-fully-digital-residence-permit.

Мандрівки з Diia.pl для дітей

Діти віком до 13 років можуть подорожувати з Diia.pl батьків або опікунів. При цьому для дитини знадобиться біометричний закордонний паспорт та паперова версія PESEL. Діти віком до 13 років мають подорожувати у супроводі дорослих з Diia.pl.