Українцям у Словаччині розповіли, як оформити грошову допомогу у 2024 році

Таблиця зі списком документів для грошової допомоги
Таблиця зі списком документів для грошової допомоги

УВКБ ООН та ЮНІСЕФ анонсують нову програму допомоги для біженців у Словаччині

УВКБ ООН та ЮНІСЕФ оголосили про запуск нової програми грошової допомоги для найбільш вразливих категорій біженців у Словаччині. Програма спрямована на забезпечення захисту та вирішення основних потреб цих осіб.

Згідно з повідомленням на сайті Enable Me, умови отримання допомоги є чіткими. Претендувати на неї можуть іммігранти, які прибули до країни після 1 січня 2024 року, перебувають у складних економічних умовах та не отримують допомогу від місцевого управління праці та соціальних питань.

Крім того, заявники повинні відповідати одному з наступних критеріїв:

  • бути самотніми батьками з кількома дітьми,
  • бути багатодітною сім'єю,
  • бути сім'єю з маленькими дітьми,
  • бути родиною з інвалідністю,
  • бути людьми похилого віку без роботаючих членів сім'ї,
  • мати серйозні захворювання.

Процедура подання заявки на допомогу включає кілька етапів. Зацікавлені особи можуть записатися на співбесіду шляхом звернення на спеціальну гарячу лінію або онлайн. Потенційні учасники отримають запрошення на особисту співбесіду. Важливо відзначити, що для участі у програмі необхідно мати словацький номер телефону.

На співбесіді заявники повинні надати різноманітні документи, включаючи посвідчення особи, словацький ідентифікаційний номер, банківські реквізити та, за потреби, медичні довідки, які підтверджують відмову від допомоги місцевого управління праці.

Після проведення співбесіди та перевірки відповідності критеріям, заявники отримають SMS-повідомлення з рішенням. Ухвалення рішення може зайняти до чотирьох тижнів. Сума допомоги розраховується індивідуально з урахуванням розміру сім'ї та рівня уразливості. Для попереднього розрахунку суми допомоги є онлайн-калькулятор.

Ця програма допомоги є важливим кроком для підтримки тих, хто опинився в складних ситуаціях внаслідок біженства. Вона надає можливість забезпечити базові потреби цих осіб і покращити їхню якість життя у новій країні.

Читайте також