Українцям знову нагадали про економію електроенергії: які прилади краще не вмикати

Прилади, які краще не вмикати
Прилади, які краще не вмикати

Енергетики України відновлюють енергетичну систему після російських атак

Енергетики України працюють цілодобово щодо відновлення та збалансування енергетичної системи, пошкодженої російськими атаками. Громадяни можуть підтримати ці зусилля, дотримуючись енергозберігаючих практик.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на повідомлення на Фейсбук-сторінці Міністерства енергетики України.

Так, українцям радять обмежити використання електробойлерів за наявності гарячого водопостачання та мінімізувати застосування електричних обігрівачів. По можливості, слід надавати перевагу газовим приладам для приготування їжі, а користувачам електроплит - вибирати режими мінімальної потужності, особливо в години пік.

Бойлер для дому / Фото: Getty Images

При купівлі нової побутової техніки важливо звертати увагу на клас енергоефективності, віддаючи перевагу моделям з маркуванням від А+ до А+++. Заміна старих ламп розжарювання на сучасні LED-аналоги дає змогу значно скоротити енергоспоживання на освітлення.

Для оптимізації витрати електроенергії рекомендується відключати електроприлади та зарядні пристрої, що не використовуються, а також розглянути можливість підключення двотарифного обліку електроенергії.

Уряд закликає громадян користуватися державними цільовими кредитними програмами, зокрема для придбання сонячних панелей з накопичувачами. Детальну інформацію можна отримати за урядовою лінією "СТРУМ" за номером 15-49.

Нагадаємо, раніше українцям назвали найенерговитратніші прилади в будинку.

Читайте також