Українці можуть отримати норвезьку грошову допомогу: як подати заявку

Українці можуть отримати фінансову допомогу від Норвезької ради у справах біженців

Норвезька рада у справах біженців (NRC) повідомила, що українці можуть звернутися за фінансовою допомогою. Організація намагається допомогти тим, хто знаходиться у найскладнішій ситуації. Допомога спрямована на осіб, які проживають біля лінії фронту, постраждалих від воєнних дій, проживають на території, яка перебуває поза контролем уряду України, а також на примусово переміщених осіб.

Українці, які ще не отримували фінансову допомогу від міжнародних організацій, мають пріоритет при отриманні грошової допомоги від NRC. Для отримання допомоги потрібно подати заявку до 18 лютого 2024 року. Після розгляду заявки, українці отримають повідомлення про результат розгляду звернення. Рекомендується також встановити програму WhatsApp для зв'язку з організацією.

Для отримання додаткової інформації та подачі заявки можна звертатися за номером гарячої лінії 0 800 302 007 або за електронною поштою [email protected]. Українці також повідомили, що ця допомога не оподатковується згідно з вказівками податкової служби України. Якщо у вас виникли запитання щодо оподаткування цих виплат, можна звертатися до податкових органів за адресою [email protected].

Також цікавить: чи встановлюється надбавка непрацюючим пенсіонерам у ПФУ