Українці можуть отримати пенсію одразу за півроку: як оформити виплату

Оформлення пенсії в Україні: швидка виплата
Оформлення пенсії в Україні: швидка виплата

В Україні сказано, що люди можуть отримувати пенсію за шість місяців наперед, якщо вони планують переїхати за кордон на постійне проживання.

Ця можливість передбачена статтею 51 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Згідно з цим законом, пенсія, яка призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед виїздом за заявою пенсіонера.

Виплата пенсії розраховується з місяця, який настає після того, як особа знята з обліку місцем постійного проживання. Для отримання таких виплат громадянам потрібно особисто звернутися до територіального управління Пенсійного фонду України.

При зверненні потрібно надати заяву встановленого зразка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон із записом про виїзд на постійне місце проживання за кордоном, а також довідку про зняття з реєстрації місця проживання в Україні.

Пенсія при виїзді за кордон виплачується органами Пенсійного фонду України шляхом зарахування на поточний рахунок одержувача.

Раніше пенсійний експерт Сергій Коробкін розповів про зміни у правилах виплати пенсій українцям, які тимчасово проживають за кордоном.

Читайте також