Українці можуть отримати пільги на комуналку та опалення будинків: кого торкнеться

Логотип програми державної підтримки
Логотип програми державної підтримки

Українцям розповіли, як отримати пільги на комунальні послуги

Ветеранам війни та учасникам бойових дій пояснили, як отримати пільги на комунальні послуги та опалення будинків. За цією інформацією повідомив Донецький обласний ТЦК та СП.

За правилами пільгової оплати житла, на кожного постійно проживаючого пільговика надається знижка на 21 квадратний метр загальної площі, а на всю родину - додатково 10,5 квадратних метрів.

Для оплати за опалення використовується така ж формула, але з урахуванням опалюваної площі - на кожного пільговика надається 21 квадратний метр, а на сім'ю - ще 10,5 квадратних метрів.

Сім'ям з непрацездатних осіб передбачені особливі умови. Вони можуть отримати знижку в розмірі 50%, 75% або 100% на газове опалення в залежності від категорії пільги. При цьому пільгова площа для цих сімей подвоюється: 42 квадратні метри на кожного пільговика та 21 квадратний метр на сім'ю.

Для отримання пільги особі потрібно бути включеною до Реєстру осіб, які мають право на пільги, та подати до органів Пенсійного фонду України пакет документів.

Заява про внесення відомостей до Реєстру осіб, які мають право на пільги, може бути подана особисто, поштою або в електронній формі через особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Пакет документів також слід подати до органів Пенсійного фонду України та регіональному представнику постачальника послуг. Постачальник комунальних послуг має зазначити позначку у договорі про надання послуг.

Оплата комунальних послуг за пільговими тарифами починається з моменту подання споживачем заяви. Особам, які проживають у будинках без центрального опалення та мають відповідний статус, надаються знижки на придбання твердого палива або зрідженого газу.

Посилання на джерело: ссилка

Читайте також