Українці у Парижі вийшли на мітинг у пам’ять про жертв російських атак (фото)

Українці в Парижі на мітингу
Українці в Парижі на мітингу

У середу вечером в Парижі відбувся мітинг, на якому понад півтисячі людей зібралися, щоб висловити свою ненависть та злість до ворога і закликати НАТО та країни Європи якнайшвидше закрити українське небо. Цю новину повідомив кореспондент Укрінформу.

Мітинг почався із хвилини мовчання на честь загиблих в дитячій лікарні "Охматдит" у Києві та інших місцях України під час останніх обстрілів Російської Федерації.

«Це наша данина пам'яті жертвам, які загинули під безперервними обстрілами. Бракує слів, щоб висловити нашу скорботу, співчуття рідним і близьким та всім українцям», - заявив Франсуа Бешіо, депутат міської ради Парижа.

Він закликав НАТО та Європу захистити українське небо.

«Росія - країна терорист! Терористи не повинні перемогти ні в Україні, ні в Франції, ні в Європі», - підкреслив депутат у своєму виступі.

Багато українців виготовили плакати та вивішали фотографії жертв та звірств, які скоїла Російська Федерація останніми днями.

Нагадаємо, 8 липня Росія здійснила масовані удари по Києву, Дніпру, Краматорську, Кривому Розі, Слов'янську, що призвело до падіння уламків у Києві. Дитяча лікарня "Охматдит" була серйозно пошкоджена.

Більше 600 пацієнтів було евакуйовано із найбільшої багатопрофільної дитячої лікарні в Україні, "Охматдит".

Читайте також