Українці в Польщі протестували проти затримки видачі паспортів (відео)

Українці в Польщі протестують проти затримки видачі паспортів
Українці в Польщі протестують проти затримки видачі паспортів

Вакцыя під Генеральнім консульством України провели близько 30 українців у знак протесту проти проблем з видачею закордонних паспортів через ДП "Документ". Про це повідомляє видання In Poland.

Учасниками протесту були як чоловіки, так і жінки, які тримали плакати з написами польською та українською мовами, такими як "Нам потрібна допомога", "Допоможіть нам отримати наші документи, які незаконно утримує ДП Документ" та "Законне право на легальне перебування".

Багато чоловіків, які подавали на паспорти у лютому, березні 2024 року досі їх не отримали. Хоча час виготовлення паспорта складає 3 місяці. І все було поки не з'явилися зміни в законодавстві. Ми хочемо аби Генконсульство розібралося і надало відповідь, чому громадяни не отримали паспорти" - говорить організаторка акції Олена.

Учасники акції стверджують, що оплатили послугу ще до прийняття Закону про мобілізацію, але дотепер не отримали паспорти, не зважаючи на те, що термін їх виготовлення складає три місяці. Організаторка Олена заявила, що метою протесту є привернення уваги Генконсульства до цієї проблеми та отримання відповіді на питання, чому громадяни не отримали свої паспорти.

Нагадаємо, що 1 серпня в Польщі розпочнеться операція "Безпечне Підляшшя" на кордоні з Білоруссю, в якій візьмуть участь 17 тис. військових. Про це заявив глава польського міноборони Владислав Косніяк-Камиш. Він також зазначив, що операцію керуватиме 18-та механізована дивізія і їй допомагатимуть поліцейські, серед яких будуть ті, хто брав участь у місії в Косово.

Читайте також