Українці змінюють демографію Німеччини: дослідження

Демографічні виклики для Німеччини через 20 років

У Німеччині вчені провели дослідження, щоб виявити, які демографічні виклики в країні виникнуть через 20 років. У результаті цього дослідження стало очевидним, що війна в Україні також вплинула на демографічну ситуацію в Німеччині. Дослідники визначили, що рівень народжуваності, смертності та міграція населення є ключовими факторами для прогнозу ситуації.

За останні роки демографічні прогнози в країні ускладнилися через події в Сирії та Україні. Але дослідники особливо наголошують на різниці між міграційними хвилями з цих країн. Наприклад, більшість мігрантів з України складають жінки молодого і середнього віку.

«В результаті змінюється склад населення, особливо в різних вікових групах. Для муніципалітетів це означає, що потрібно створювати більше місць в дитячих садках і школах і приділяти особливу увагу дітям-біженцям і їхнім матерям », - сказала Петра Клуґ, автор дослідження.

Експерти вважають, що такий високий рівень імміграції, який був спостережений під час війни в Україні, не буде тривати. Кількість біженців з України приблизно скоротилась з серпня 2022 року. Тому прогнозувати ситуацію далі важко, оскільки невідомо, коли війна в Україні закінчиться.

Загалом населення Німеччини очікує приріст населення до 2040 року, але головною проблемою залишатиметься старіння населення. За 20 років частка людей старше 65 років зросте з 20% до 28%. Німеччина має найбільшу кількість українських біженців в ЄС, і ці витрати становлять багато грошей для країни. Тому Німеччина шукає шляхи зменшення витрат на соціальні потреби, освіту та розвиток технологій.

Читайте також:

  • Скільки триватиме війна в Україні: Шольц зробив невтішний прогноз
  • Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot
  • Виплати для біженців у Німеччині: на що розраховувати українцям у 2024 році