Українці зможуть отримати грошову допомогу для підготовки до холодів: кого торкнеться

Люди з грошовими виплатами
Люди з грошовими виплатами

Грошову допомогу для підготовки до холодів можуть отримати українці, які проживають у чотирьох регіонах країни. Про це повідомляє благодійний фонд "Посмішка ЮА" на своїй сторінці в Facebook. За допомогою проекту, який здійснюється за сприянням Гуманітарного фонду для України (UHF), надаються кошти на послуги з теплопостачання для переселенців, які підготовлюються до зими 2024-2025 років.

Допомога буде доступна мешканцям Запорізької, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей. Програма націлена на полегшення фінансового тягаря, пов'язаного з опаленням, для переселенців у холодну пору року.

Цільова аудиторія програми – найбільш уразливі категорії переселенців.

Серед отримувачів допомоги - самотні голови домогосподарств або жінки, які керують сім'єю, люди з інвалідністю, люди похилого віку старше 60 років, сім'ї з трьома та більше дітьми із молодшого та середнього шкільного віку, люди із хронічними чи тяжкими захворюваннями, домогосподарства, у яких один з членів сім'ї залишився без роботи з лютого 2022 року, а також сім'ї, які перебувають обліку в центрі соцзабезпечення.

Внутрішньо переміщені особи, які бажають отримати фінансову підтримку для оплати теплопостачання, повинні подати заявку через Інтернет до 18 жовтня 2024 року.

Цей проект покликаний полегшити життя найбільш незахищених груп переселенців у зимовий період.

Читайте також