Українців у полоні ХАМАСу немає - посол

Фото посла України, коментуючого положення українців
Фото посла України, коментуючого положення українців

За інформацією ZN.UA, інформація про те, що громадяни України перебувають у полоні бойовиків ХАМАСу, не підтвердилася. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Однак, з інших джерел стало відомо, що найближчими днями з Ізраїлю до Румунії планується евакуація щонайменше 260 українських громадян. Корнійчук повідомив про це у коментарі.

Говорячи про загиблих українців в Ізраїлі, Корнійчук зазначив, що дані щодо кількості не змінилися. Однак, варто зазначити, що серед загиблих лише одна людина мала виключно український паспорт.

Євген Корнійчук також додав, що Україна має найбільшу кількість постраждалих громадян в Ізраїлі в результаті нападу ХАМАСу. Його слова підтверджуються даними посольства України.

Посольство України пояснювало, що значна кількість загиблих українців в Ізраїлі може бути пов'язана з низькою ціною на нерухомість та оренду в районах, які отримали найбільші удари від бойовиків ХАМАСу.

У Секторі Гази очікується евакуація 240 українських громадян, однак через складну та неконтрольовану ситуацію, це ще не вдалося зробити.

Читайте також