Українець перейшов на бік окупантів: що Росія пообіцяла йому за участь у війні

Українець на боці окупантів: пообіцяли за участь у війні
Українець на боці окупантів: пообіцяли за участь у війні

Український громадянин з Луганської області, Євген Федоров, розповів про свою участь у російській армії та потрапляння до полону ЗСУ в Курській області. Він підписав контракт з російськими збройними силами у січні 2024 року, мотивуючи це фінансовими причинами та відсутністю передових бойових дій. Федоров служив у морській піхоті, конкретно у 810-й бригаді, розміщеній у Севастополі.

Після навчання Федоров зі своїм підрозділом перебував у Херсонській області, де, за його словами, вони не брали участі в боях на боці російських сил. Потім їх направили на Курщину, де Федоров потрапив у полон від ЗСУ. Він заявляє, що не підтримує спецоперацію Росії та прагне до миру та дружби між двома народами.

Я не підтримую СВО, хочу, щоб наш народ жив у дружбі. Як раніше. До початку 2014 року. Жили ж добре, спокійно, працювали спілкувалися. Але оце все відбулося. Хотілося це припинити швидше

Федоров розповів також, що до початку війни в Україні він мав роботу та три будинки, які, за його словами, були зруйновані "сепаратистами". Він зазначає, що звернувся до Росії, оскільки отримав громадянство та знайшов там підтримку, але не мав наміру вбивати когось.

Наразі українські сили продовжують активні бойові дії на Курщині. Раніше президент Зеленський повідомив про кількість росіян, які потрапили до полону на Курщині.

Читайте також