Українка під час повені врятувала поляка, який дав їй прихисток на початку війни

Українка рятує поляка під час повені
Українка рятує поляка під час повені

У польському місті Клодзко сталася незвичайна історія, пов'язана зі взаємодопомогою поляка та українки. Рафал Коваль, який був змушений втекти від повені, отримав допомогу від української жінки по імені Наталя. Вони познайомилися під час війни в Україні, коли Рафал прихистив Наталю і її родину.

"Вона врятувала мене", - розповідає Рафал. Спочатку він не приділяв уваги попередженням про наближення повені, але коли вода почала підніматися у місті, він почав хвилюватися.

Повінь у Польщі

За порадою своєї літньої сусідки, яка розповіла про повінь 1997 року, Рафал вирішив залишити своє житло і звернутися до родичів у безпечній частині міста. Але Наталя, яка живе у Вроцлаві, пропонує їй притулок.

Наталя, 41-річна жінка з Харкова, прибула до Польщі у лютому 2022 року разом зі своїми дітьми, щоб уникнути війни. Вона зупинилася у Рафала протягом чотирьох місяців, а потім переїхала до Вроцлава, де працює кухарем у ресторані.

"Ми ніколи не забудемо про те, як він нам допоміг", - зауважує Наталя. - Тому, коли я почула про наближення повені до Клодзко, я одразу зателефонувала їй".

Після того, як повінь відступила, Рафал повернувся до свого житла у Клодзко. Його квартира не постраждала, але одна з його сусідок зазнала великих збитків. Ввечері того ж дня Рафал знову повернувся до Наталі, оскільки тепер Вроцлав готується до кульмінації повені.

"Не знаю, чому, але Наталі не страшно. Може, війна її зміцнила?" - роздумує Рафал.

Читайте також