Українка вийшла до фіналу Australian Open

Українка Людмила Кіченок вийшла до фіналу жіночих парних змагань Australian Open

Українська тенісистка Людмила Кіченок заразитує у фіналі жіночих парних змагань Australian Open після перемоги у півфіналі у тандемі з латвійкою Оленою Остапенко. Вони перемогли Габріелу Дабровські з Канади та Ерін Рутліфф з Нової Зеландії. Цю новину розповіли у Суспільному. Спорт.

Кіченок і Остапенко у чотирьох попередніх матчах до півфіналу втратили лише один сет, перемагаючи в інших зустрічах.

Україна вже втретє представлена у фіналах жіночих парних змагань Грендслему. Раніше, в 2008 році, Альона та Катерина Бондаренко стали переможницями в Мельбурні, а в 1999 році Олена Татаркова програла у фіналі Вімблдона.

Це другий фінал Грендслему в кар'єрі Людмили Кіченок. Вона вже тричі вигравала в Мельбурні, а у 2003 році виграла парний титул разом з хорватом Мате Павичем.

У фіналі Australian Open Людмила і Олена зіграють проти других ракеток турніру Сє Шувей з Китайського Тайбею та Елізе Мертенс з Бельгії. Поєдинок відбудеться 28 січня.

Українська тенісистка Людмила Кіченок в парі з латвійською тенісисткою Оленою Остапенко перемогли французький дует Кароліну Гарсію та Крістіну Младеновіч у чвертьфіналі Australian Open-2024.

Для дуету Кіченок і Остапенко це вже третій півфінал турнірів серії "Великого шолома" у їх кар'єрі.