Українка Кіченок зазнала поразки у фіналі парного розряду Australian Open

Українсько-латвійський дует у фіналі Australian Open

Українка Людмила Кіченок та латвійка Олена Остапенко поступилися дуету Шувей Се (Тайвань)/Елізе Мертенс (Бельгія) у фіналі парного розряду Australian Open. З рахунком 1:6, 5:7 українсько-латвійський тенісний дуэт зазнав поразки. Цей фінал став для Кіченок та Остапенко першим фіналом Grand Slam у парному розряді.

Людмила та Олена раніше досягли півфіналу на Ролан Гаррос та Вімблдоні 2022 року, але цей фінал – їх перший великий успіх на такому рівні. Крім того, у минулому сезоні Людмила стала чемпіонкою турніру в міксті на Вімблдоні, граючи разом із хорватом Мате Павичем. Олена вже має титул Grand Slam, виграний на Відкритому чемпіонаті Франції 2017 року.

Таким чином, Людмила Кіченок стала третьою українкою, яка досягла фіналу парного розряду Australian Open. У 2008 році цей титул здобули сестри Альона та Катерина Бондаренко (Володько). Також покращити тенісні досягнення українок вдалось Олені Татарковій, яка разом з Маріан де Свардт з ПАР грала у парному фіналі на Вімблдоні 1999 року.

Дует Елізе Мертенс та Сє Шувей вже встиг здобути свій другий титул Grand Slam на Australian Open. У 2021 році вони перемогли на Вімблдоні, а тепер змогли виграти і в Мельбурні. Загалом, Мертенс має вже чотири парні трофеї на великих турнірах (два на Вімблдоні, один на Australian Open і ще один на Ролан Гаррос). Шувей же вже має сім парних титулів Grand Slam, включаючи перемогу на Australian Open.