Українська авіація завдала ударів по районах зосередження особового складу росіян – Генштаб

За три чверті року з початку агресії Росії проти України, вона вже захопила близько 305 квадратних кілометрів української території. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російська агресія продовжується

Продовжується 770-та доба збройної агресії Росії проти України. За останню добу відбулося 75 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Україну діють ворожі удари

Загалом, противник наніс два ракетних та 78 авіаційних ударів і здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Це призвело до загибелі та поранення серед мирного населення, а також до руйнувань та пошкоджень житлових будинків та інфраструктури.

Уночі, російські окупанти вчинили нову атаку на Україну, використовуючи 4 безпілотники типу "Shahed". За допомогою систем протиповітряної оборони України, нам вдалося знищити ці 4 безпілотники.

Протягом останньої доби авіаційні удари були нанесені по населених пунктах Волфине, Олександрівка, Новоселиця, Краснопілля Сумської області; Синьківка, Липці Харківської області; Білогорівка, Верхньокам'янське Луганської області; Терни, Ямполівка, Григорівка, Ступочки, Бердичі, Курдюмівка, Новобахмутівка, Семенівка, Карлівка, Красногорівка, Олександропіль, Водяне, Вугледар Донецької області; Роботине, Мала Токмачка Запорізької області.

Також противник обстрілював понад 110 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Оперативна обстановка на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках поки немає особливих змін в оперативній обстановці.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує тримати військову присутність на кордоні, проводить диверсійні дії, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, та збільшує кількість мінно-вибухових преград вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили атаку населеного пункту Синьківка Харківської області, де противник, підтримуваний авіацією, намагався прорвати оборону.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 10 атак противника в районі Терні Донецької області. Також було відбито 6 атак в районі населених пунктів Спірне та Кліщіївка Донецької області на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському напрямку 14 атак було відбито в районах Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське та Невельське Донецької області.

У Сил оборони продовжують стримувати противника на Новопавлівському напрямку, де населені пункти Новомихайлівка та Урожайне Донецької області були під постійним обстрілом.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 атаки на позиції наших захисників у Старомайорському та Вербовому Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог продовжує атакувати позиції наших військ.

Удари ЗСУ по ворожих позиціях

Авіація Сил оборони нанесла удари по одному зенітно-ракетному комплексу та 13 районах зосередження особового складу противника.

Також ракетні війська завдали уражень по шести районах зосередження особового складу, восьми артилерійських системах, одному протитанковому засобу та одній реактивній системі залпового вогню.