Українська ППО почала гірше справлятися з російськими ракетами – The Wall Street Journal

 Українська ППО почала гірше справлятися з російськими ракетами – The Wall Street Journal

Українська протиповітряна оборона стала менш ефективною у перехопленні російських ракет

За останні шість місяців українські ППО змогли збити 46% ракет, що є меншою цифрою порівняно з попереднім півріччям, коли було збито 73% ракет. Про це інформує The Wall Street Journal.

“За останні шість місяців Україна перехопила близько 46% російських ракет, порівняно з 73% за попередній шестимісячний період, згідно з аналізом щоденних даних командування Повітряних сил Збройних сил України, проведеним The Wall Street Journal.”

За останній місяць, показник перехоплення знизився до 30% ракет. Рівень перехоплення важкозбивного дальнього радіуса дії дронів “Шахедів” за останні шість місяців знизився лише на 1 відсотковий пункт до 82%. Цю інформацію повідомляють.

Зазначається, що погіршення ефективності української ППО відбувається в контексті зростання кількості безпілотників та ракетних атак з боку Росії, а також запуску більш складної зброї, наприклад, балістичних ракет.

За останні півроку Росія випустила на Україну приблизно на 45% більше дронів і ракет, ніж за попереднє півріччя. За словами представника ЗСУ, відбиття більшої кількості атак призводить до виснаження запасів боєприпасів для систем ППО.

За даними ЗСУ, за останні шість місяців Росія випустила майже вдвічі більше дронів Shahed - 2 628 - порівняно з попереднім періодом. Частково БПЛА використовують для перевірки засобів протиповітряної оборони перед запуском ракет.

Усередненно за останні півроку, Росія щомісяць випустила по Україні 608,5 різних типів повітряних цілей, порівняно з 423,8 за попередні півріччя.

Крім того, окупанти збільшили балістичний обстріл: 114 балістичних і 46 гіперзвукових ракет “Кинджал” і “Циркон”, порівняно з 33 і 27 відповідно за попередні шість місяців.

Крім того, у Києві закінчуються боєприпаси для систем ППО Patriot, які надійшли від Заходу.

Нагадаємо, міністерство оборони Румунії має застереження щодо передачі Україні системи ППО Patriot.

Читайте також: