Українська розвідка разом із кіберволонтерами атакувала майже сотню веб-ресурсів РФ

Українська розвідка атакує веб-ресурси РФ
Українська розвідка атакує веб-ресурси РФ

Україна атакувала 100 російських веб-ресурсів

Українська розвідка разом із кіберволонтерами здійснили атаку на приблизно 100 російських веб-ресурсів. Наразі 39 сайтів продовжують бути недоступними. Цю інформацію надала Головне управління розвідки Міноборони.

«15 липня 2024 року волонтерська хакерська спільнота разом з кіберфахівцями ГУР МО України здійснили атаку на близько 100 російських веб-ресурсів. Станом на 16 липня 39 з атакованих сайтів продовжують бути недоступними», - йдеться у повідомленні.Зазначається, що кібератака мала на меті знищити внутрішню інформацію компаній, які обслуговують клієнтів з державного сектору Росії, що займаються веденням війни проти України.

За даними розвідки, серед постраждалих були:

  • MITgroup - група компаній, що займається розробкою корпоративних веб-сайтів.
  • «Пєрмскій завод промобладнання» - підприємство, що виготовляє та постачає підйомне обладнання для промислових об’єктів.
  • «Об’єднані кранові технології» - торгово-виробнича компанія, що займається виготовленням та реалізацією вантажопідйомного обладнання.
  • «Румос-Лада» - дилер автомобілів Lada.

«Внаслідок кібератаки зовнішній вигляд атакованих російських веб-ресурсів зазнав змін - тепер замість звичних розділів сайтів видно лише свинячу голову та код помилки «404», - повідомила пресслужба розвідки.

Раніше повідомлялося про масштабну кібератаку на російські провайдери, яку здійснили хакери.

Читайте також