Українське МЗС звернулось до африканських найманців армії РФ та запропонувало здаватись

МЗС звертається до африканських найманців
МЗС звертається до африканських найманців

Міністерство закордонних справ України висловлює занепокоєння тим фактом, що росіяни наймають африканців для війни проти України, тим самим посилюючи нестабільність в різних країнах Африканського континенту. Українське МЗС радить африканським найманцям, які служать у російській армії, звернутися до проєкту "Хочу жить". Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

Російські найманці завдають непоправної шкоди стабільності та безпеці країн Африканського континенту, підживлюють внутрішні протиріччя та конфлікти, спричиняють збільшення людських втрат, займаються незаконним видобутком і експропріацією цінних корисних копалин цих держав з метою фінансування загарбницької війни РФ проти України

МЗС України повідомляє, що африканці та люди з Близького Сходу, яких Росія залучає до війни проти України обманом або примусом, часто потрапляють у полон. Міністерство закликає таких іноземців уникати служби в російській армії, а у випадку відправки на фронт добровільно здатися Збройним силам України за допомогою ініціативи "Хочу жить" з метою збереження свого життя. МЗС осуджує використання Росією найманців з цих країн як "гарматного м'яса" в війні проти України.

Закликаємо уряди дружніх країн Африки та Близького Сходу публічно засудити такі дії Росії та вжити усіх можливих заходів, аби припинити цю злочинну практику

Згадаємо, раніше Головне управління розвідки України повідомило, що найманці з південно-азійської країни масово втікають з російської армії через такі причини, як невиплата обіцяних грошей, жорстоке поводження командирів та великі втрати під час штурмів.

Від початку російської агресії в Україну російська сторона активно вербує іноземців. В основному це люди з бідних країн, яким Путін обіцяє громадянство та достойну оплату за військові злочини відносно українського народу. Проте, за словами пресслужби Головного управління розвідки, більшість найманців з Сирії ніколи не повернуться додому.

Нещодавно стало відомо, що на Донеччині кубинські найманці у складі російської армії ліквідували свого командира через його принизливе ставлення.

Читайте також