Українське військо поповнив батальйон із колишніх в'язнів (фото)

Бійці українського війська
Бійці українського війська

В 24 механізованій бригаді імені короля Данила будуть служити люди, які відбували покарання. Про це повідомили у пресслужбі бригади у Telegram.

"У 24 бригаді сформовано батальйон 'Характерники', який складатиметься з громадян, що відбували покарання в місцях позбавлення волі і виявили бажання долучитись до оборони держави", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що серед новобранців, які відбували покарання, є багато патріотів, які неодноразово виявляли бажання захищати батьківщину. Крім того, серед них є люди з бойовим досвідом.

"Добровольці скористались своїм правом на спокуту провини та вирішили встати до зброї, обороняючи рідну землю від загарбників. Напередодні вони прийняли військову присягу на вірність українському народові та виголосили молитву українського націоналіста", - розповіла пресслужба 24-ої ОМБр.

Найближчим часом "Характерники" почнуть виконувати бойові завдання та покажуть себе на полі битви.

Нагадаємо, що на початку липня Запорізький районний суд звільнив п'ятьох засуджених за статтею "Умисне вбивство", які добровільно погодилися йти на фронт. Феміда випустила їх на війну на підставі спецзакону, який набрав чинності 17 квітня 2024 року.

Читайте також