Українські біженці в Ірландії «розчаровані»: The Times назвала причину

Українські біженці в Ірландії, розчаровані
Українські біженці в Ірландії, розчаровані

Українці, які сховалися від війни в Ірландії, скаржаться на політику країни. Вони змушені переїжджати, чим зігноблюються їхні надії на нове життя. Видання The Times повідомляє, що Міністерство у справах дітей, рівності, інвалідності, інтеграції та молоді скорочує кількість контрактів з постачальниками житла для українців, які претендують на міжнародний захист, та біженців. Багато з них змушені переїжджати в нові центри або залишаються з високим ризиком виселення.

Спогадки про переїзд з однієї громади в іншу після тривалої інтеграції смутять біженців.

Ольга Іамтсун, яка займається питаннями місцевого розвитку у Вексфорді, стверджує, що сім'ї були відокремлені від спільнот, які їх прийняли після прибуття до Ірландії під час втечі від війни.

Є сім'ї з дітьми - діти змушені змінювати школу. Це стрес. Зусиллями ми намагаємося інтегрувати людей у Вексфорді, щоб вони почувалися комфортно, але життя - це не те, що можна забрати у собі і перенести в інше місце

Департамент інтеграції оголосив, що скорочує контракти на розміщення українських біженців через проблеми з постачальниками. Ці проблеми виникають, коли постачальник не відповідає вимогам контракту, починаючи від умов життя, безпеки та благополуччя мешканців тимчасових жителей, і закінчуючи переплатою за користування житлом.

Департамент також збирається скоротити контракти, щоб повернути людей в приватний сектор і забезпечити кращу якість за доступну ціну, а також посилити контроль. Це призведе до переїзду людей в інші місця

На сьогодні вже переселили 2 522 українців. Департамент визнає, що переїзди несуть несамовиті труднощі, але житло, спонсороване державою, може бути замінено. Ті, хто хоче залишитися в своєму улюбленому місті, можуть знайти житло самостійно, але насправді це непросто зробити.

Нагадаємо, у Ірландії планують знизити пенсії та допомоги для 2500 українських біженців. Про це заявила міністерка соціального захисту Хізер Хамфріс. Зменшення допомоги стосуватиметься осіб, які проживають у державному житлі з харчуванням. Уряд Ірландії підтвердив, що це зниження також стосуватиметься вразливих груп.

Раніше стало відомо, що Ірландія закриває центри розміщення біженців з України. Керівництво Ірландії планує закрити «багато» цих центрів через послаблення заходів підтримки українців.

Читайте також