Українські хакери атакували розробника ядерної зброї РФ

Українські хакери атакували розробника ядерної зброї РФ
Українські хакери атакували розробника ядерної зброї РФ

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України разом з хакерською групою "ВО Team" заблокували роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю Росії. Про це повідомляє Головне управління розвідки України.

Внаслідок успішної атаки на провайдера "Вега" у Снєжинську Челябінської області РФ, були виведені з ладу 1173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах "Веги" була знищена.

Низка стратегічних підприємств міста залишаються без інтернету та послуг зв'язку протягом тижня.

Серед них - "ВНИИТФ" (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики), російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене до провайдера "Вега".

Успішна кібератака дала змогу отримати персональні дані працівників та інші документи заводу, що перебуває під санкціями.

Здобута інформація, зокрема, допомагає встановити механізми обходу санкцій та осіб, причетних до цього.

Нагадаємо, українські хакери здійснили масштабну кібератаку на Банк Росії та інші фінансові установи. Ресурси центробанку працюють з перебоями, також атаковано банки "Зеніт", Газпромбанк та інтернет-провайдери.

Раніше повідомлялося, що кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України продовжують хакерську атаку на банківський сектор Росії, уразивши брокерські застосунки й банкомати. Атака розпочалася 23 липня та вразила найбільші російські банки, включаючи "Альфа банк", "СберБанк", "Райффайзен банк", "ВТБ Банк", "РСХБ Банк", "Росбанк", "Газпромбанк", "Т-Банк" та "іБанк".

Читайте також