Українські хакери зламали сайти, які підтримують військовий автопром РФ

Українські кіберфахівці атакували російські сайти підтримки виробництва бронемашин

Українські кіберфахівці здійснили атаку на російські сайти, які надають підтримку компанії "Ремдизель", виробника бронемашин "Ахмат". Про це повідомляє Арміяinfo.

За даними джерела, військові хакери взломали сервери і отримали доступ до інформації 15 підприємств, що є партнерами російського оборонного сектору. Замість стартових сторінок цих компаній тепер можна побачити зображення згорілих російських засобів РЕБ, зокрема "Леєра 2" і "Красухи".

Серед поразок, зазначені в доповіді, знаходяться портали підприємств "ПромАрматура" і "ИнтерТестСтрой +", розташовані у містах Набережні Челни (Татарстан) і Митищі (Московська область). Обидва підприємства є партнерами компанії "Ремдизель", виробника бронеавтомобілів "Ахмат".

Також були атаковані філіали компанії "Рамтел", яка постачає фарби для оборонного автопрому РФ. Серед цілей атак також був електронний ресурс фірми "Вторцветмет", пов’язаний з Ярославським заводом гумових технічних виробів - постачальником шин для російських автотранспортних засобів. Обидві компанії очолював Сергій Даленко, член партії "Єдина Росія".

Раніше повідомлялося, що українські хакери здійснили атаку на підприємство критичної інфраструктури в Москві. Також була інформація про те, що українські хакери взломали базу військово-промислового комплексу РФ.