Українські хакери зупинили рух по Керченському мосту

Українські хакери зупинили рух по Керченському мосту

Кіберфахівці ГУР Міністерства оборони України здійснили атаку на кримські касові апарати та зупинили рух по Керченському мосту, повідомляє «Укрінформ». Співрозмовник заявив, що ці кібератаки спрямовані на сервери пропагандистських ЗМІ, операторів зв'язку та систему реєстрації та контролю руху по мосту.

Також на людей здійснюють масові фішингові атаки, а системи бухгалтерського обліку зазнають збоїв. Касові апарати в магазинах Керчі та Севастополя також не працюють.

Особливо часто DDos-атакують сайт радіостанції «Керч FM» та сервери оператора «Міранда-медіа», який надає зв'язок для кол-центру Севастополя.

Атака спричинила велику чергу на Керченському мосту з бажаючих перетнути його. Затор зросло у шість разів і рано вранці черга налічувала близько трьохсот машин.

Раніше було повідомлено про кібератаку на російські банки, зокрема на «Національну систему платіжних карток».

Також у Міжнародній спілці електрозв'язку розглядаються скарги від України та європейських країн на вплив російських супутників на навігаційні служби та телеканали.

Крім того, Міжнародний кримінальний суд розслідує кібератаки на українську критичну інфраструктуру як можливі воєнні злочини.

Читайте також: