Українські посадовці таємно володіють майном у Дубаї – розслідування

Українські посадовці таємно володіють майном у Дубаї – розслідування

Українські посадовці, які працюють у Кабінеті міністрів, оборонному підприємстві та КМДА, мають нерухомість у Дубаї, але не зазначають цього у своїх деклараціях, порушуючи законодавство щодо протидії корупції. Про це повідомили журналісти з проєкту "Схеми" Радіо Свобода.

Один з посадовців Кабінету міністрів, Віталій Коблош, який є директором департаменту гуманітарної та соціальної політики, володіє готелем Wyndham Dubai Marina. Його дружина купила один з найбільших номерів у цьому готелі за понад 331 тисячу доларів. Коблош стверджує, що не має жодного уявлення про цю нерухомість.

Віктор Перепелиця, посадовець оборонного підприємства, придбав апартаменти у Дубаї за 430 тисяч доларів, а його дружина здає їх в оренду та отримує прибуток. Проте, в усіх деклараціях Перепелиці відсутні згадки про цю нерухомість за останні роки.

Дмитро Рахматуллін, київський комунальник і директор КМДА, придбав 16 квартир у Дубаї за 14,5 мільйона доларів, але не згадує цей факт у своїх деклараціях. Він твердить, що вже не має жодного володіння цією нерухомістю.

Такі дії посадовців є порушенням антикорупційного законодавства, що може призвести до кримінальної відповідальності.

Важливо відзначити, що журналісти проєкту "Схеми" використали дані з міжнародного проєкту Dubai Unlocked.