Українські сили атакують обмежені позиції росіян на Сумщині: аналіз ISW

Українські сили атакують обмежені позиції росіян на Сумщині: аналіз ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), бій біля Журавки на Сумщині може свідчити про те, що окупанти встановили постійну присутність на цих позиціях, готуючись до наступальної операції в Сумській області, або ці позиції є результатом обмеженого транскордонного рейду.

30 червня та 1 липня російські війська продовжували наступальні операції на північ від Харкова в районі Липців і Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська, але змін лінії фронту не зафіксовано.

Українські сили здійснюють обстріли обмежених позицій росіян на півночі від села Журавка Сумської області. Інститут вивчення війни зазначає, що незрозуміло, чи російські сили готуються до більшої операції в Сумській області, чи ці позиції є результатом рейду через кордон.

ISW вважає, що російські наступальні дії в Сумській області мають на меті притиснути українські сили та відвернути їх від інших критичних ділянок фронту.

Українські сили відновили втрачені позиції поблизу Кремінної, тоді як російські війська просунулися на східну околицю населеного пункту. Також тривають бої поблизу Спірного та на інших напрямках.

Продовжуються наступальні дії російських військ на різних напрямках, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Також тривають бойові дії на Запорізькій та Херсонській областях.

Читайте також: