«Українські жінки – це сила і любов». Як політики вітали з Днем матері

Політики вітають українських жінок з Днем матері
Політики вітають українських жінок з Днем матері

Українські політики привітали з Днем матері

У другу неділю травня Україна святкує міжнародний День матері. У цьому році свято припало на 12 травня. Українські політики зворушливо привітали зі святом своїх мам. Народні депутати опублікували фото та зі своїми мамами у соцмережах. Привітання відзначили Олександр Юрченко, Петро Порошенко, Ірина Геращенко, Людмила Денісова та Сергій Тарута. Оригінальні цитати в html-тегу blockquote.

Привітання Олександра Юрченка

Національний депутат України Олександр Юрченко привітав свою маму зі святом. У фото він у військовій формі разом зі своєю матір'ю. “З днем матері! Дякую мамо, що виховала мене чоловіком. Дякую, що не спала, хвилювалася і віддавала величезні сили! Дякую всім жінкам, які виховали націю незламних!”, – написав Юрченко.

Привітання Петра Порошенка

П'ятий президент України Петро Порошенко також привітав українських матерів. Він зазначив, що українські матері – це про сльози і любов, про біль і мужність, про відчай і силу, про страх та надію. “Українські матері благословили власну дитину на захист держави, а зараз чекають на коротке повідомлення в месенджері: "Мамо, я живий"”, – пише Порошенко.

Він також зазначив, що українські жінки навчились розбиратись у захисному спорядженні та піклуватись про рідних солдатів. “І навчились, витираючи сльози, опікуватись побратимами свого загиблого сина. Або щодня молитись про життя полоненого сина чи доньки”, – зазначив політик.

Привітання Ірини Геращенко

Народна депутатка Ірина Геращенко у своєму привітанні зазначила, що бути мамою в Україні дуже складно. Вона описала всі турботи та страхи матерів, які виховують дітей під час війни. “Бути мамою в Україні – це любити, молитися і ненавидіти. Так сильно, що перехоплює в горлі. Нехай наша спільна любов захистить Україну. Нехай кожна мама дочекається свого сина і доньки з війни. Нехай кожна мама-воїн повернеться до своїх дітей жива і здорова. Нехай наша несамовита ненависть допоможе нашій Армії знищити ворога”, – написала Геращенко.

Привітання Людмили Денісової

Громадська діячка Людмила Денісова також привітала усіх матерів зі святом. Вона опублікувала фото разом зі своїми доньками і написала: “Материнська любов – найсильніша у світі! Вона підтримує нас не тільки в дитинстві, а й протягом усього життя. Ми бережемо її, якими б дорослими і самостійними ми себе не вважали. Сьогодні мене вітають мої доньки, а я вітаю їх, бо ми всі – мами. Я вітаю свою найкращу матусю! Усіх українських матерів і бабусь! Зі святом! З днем Матері!”

Привітання Сергія Тарути

Народний депутат Сергій Тарута пригадав свою маму, яка вже не живе. Він описав, яким чудовими вишиванками вона прикрашала одяг для нього і його братів. Тарута також зауважив, що саме мама надихнула його на працелюбність та гордість за свою родину.

Він зазначив, що мама завжди була найсвітлішою людиною для нього. “Для кожної дитини мама – цілий світ. Із Днем матері, дорогі!”, – написав Тарута.

Офіційно День матері в Україні почали відзначати після здобуття Незалежності у 1999 році.

Українські зірки також відзначили свято, опублікувавши світлини зі своїми матерями у соцмережах. Одним із привітань став фото Дмитра Разумкова з його матір'ю Наталією Кудрю.

Читайте також