Українські біженці можуть отримати у Німеччині збільшену допомогу

Бундестаг розглядає законопроект щодо покращення рівня соцзахисту та підтримки переселенців, які шукають роботу.

Українці, які вимушено виїхали до Німеччини, рятуючись від російської агресії, зможуть отримати збільшену соціальну допомогу.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Наразі біженці з України отримують соціальну допомогу у Німеччині на підставі закону про притулок (розмір виплат для дорослих становить приблизно 300 євро на кожного).

З 1 червня українці, які отримали дозвіл на проживання відповідно до закону про перебування іноземців, отримуватимуть більше грошей. Переселенцям планують виплачувати соціальну допомогу у таких самих розмірах, як і для німецьких безробітних.

Базова ставка такої допомоги становить 449 євро (понад 14 тисяч гривень).

«Відповідні зміни стануть можливими після того, як Бундестаг найближчим часом розгляне законопроект, ухвалений 27 квітня федеральним урядом. На соціальний захист українських біженців уряд виділив два мільярди євро», - повідомляють виконавчі органи.

З червня 2022 року українці, яким надали посвідку на проживання в Німеччині, отримуватимуть соціальну допомогу в центрах зайнятості. Наразі таку допомогу надають відомства з питань соцзахисту міських адміністрацій чи громад. Для отримання виплати у червні українці мають реєструватися у центрах зайнятості як особи, що шукають роботу.