Українські біженці в Іспанії

На сьогодні в Іспанії особи без громадянства не мають права працевлаштовуватися. Проте, це положення іспанський уряд змінив для українців, які рятуються від війни, розв’язаної путінським режимом.

За спеціальною програмою в Іспанії була розроблена платформа UA Talents. Вона орієнтована на українців, які вимушено залишили свої будинки.

Також варто зазначити, що послугами мобільного зв'язку в Іспанії можна користуватися, отримав в одній з країн Євросоюзу SIM-карту (в країнах ЄС немає роумінгу і діє єдина система тарифів). Абонентська плата становить близько 10-15 євро на місяць.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Українських біженців, які прибули до Іспанії із домашніми тваринами, пускають. Але власники зобов’язані звернутися до ветеринарної клініки і зробити чіпування свого улюбленця.

У самій Іспанії, якщо, наприклад, вас не хочуть або не можуть поселити з твариною, то її можна тимчасово віддати в притулок.

Всі українські біженці в Іспанії отримують документи зі статусом тимчасовий захист, а не біженство. Подавати заяву потрібно особисто у відділенні Національної поліції або в спеціальних приймальних пунктах. Подача заяви дозволяє перебувати на території Іспанії й отримувати соціальну допомогу.