Український дипломат звернувся з відкритим листом до посла Франції

Заступник голови Ради безпеки РФ висловив обурення Франції після обстрілу Білгорода

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв зробив обурливі висловлювання щодо Франції після її реакції на обстріл Білгорода. У своєму листі до французького посла в Україні Гаеля Вейсьєра, Надзвичайний і Повноважний Посланник Сергій Борщевський поділився всіма подробицями щодо цього випадку.

"Ваша Високоповажносте, як українському дипломату, експерту Центру дослідження росії мені доводиться читати російські ЗМІ. Це читання, звичайно, не приносить мені задоволення. Сподіваюсь, Ви мене розумієте", - так написано у листі.

Борщевський повідомив, що прочитав обурливі висловлювання про Францію в російській пресі, які належать Дмитрові Медведєву - досягненню не просто офіційної, але й однієї з впливових посадових осіб в нинішній Росії.

"Не буду повторювати ці цитати, найбільш м'які з яких можна назвати слово 'жабоїди'. З основного висловлювання Медведєва простежується повільна ненависть росіян до Франції", - зазначив Посланник.

Сергій Борщевський також наголосив на тому, що керівництво Франції та її громадяни повинні знати про висловлювання заступника голови Ради безпеки РФ. Посланник додав, що слова Медведєва "дуже ясно свідчать про неможливість та безперспективність будь-яких переговорів з російською владою".

Дипломат запропонував Гаелю Вейсьєру ознайомитися з публікацією російського політика:

Нагадаємо, Франція вважає, що Україна має право здійснювати обстріли по території Росії у відповідь на агресію згідно зі Статутом ООН. Така позиція Парижа спричинила шквал критики з боку Кремля.

Раніше було повідомлено, що обстріл центру Білгорода стався удень 30 грудня, за що місцева влада звинуватила Збройні сили України.