Український дрон уперше в історії вразив систему «Ураган» на території Росії

Українські військові вперше в історії вразили реактивну систему залпового вогню БМ-27 "Ураган" за допомогою FPV-дрону. Цю подію зняли на відео, яке було опубліковане волонтером Сергієм Стерненком у Telegram, повідомляє "Мілітарний".

Ураження системи відбулося, коли вона транспортувалась на території Бєлгородської області РФ.

Декілька установок росіяни помістили на напівпричепи і перевозили в невідомому напрямку через населений пункт Вознесенівка.

Бійцям підрозділу "Химера" вдалося виявити їх і вразити одну з двох установок.

Так як ураження відбулось лише одним FPV-дроном, наразі рівень пошкодження системи невідомий.

"Ураган" був знищений на вулиці Побєди у населеному пункті Вознесенівка Бєлгородської області РФ, що знаходиться за 7,5 км від українського кордону. Координати місця ураження: 50.416995, 37.014822.

Реактивна система залпового вогню "Ураган" виготовлялась з 1975 по 1991 рік і зараз є досить поширеною установкою.

За інформацією західних ЗМІ, Росія має близько 750 РСЗВ цього типу, серед яких 200 пускових установок належать Збройним Силам РФ, а ще 550 - знаходяться на зберіганні.

Зараз ситуація на кордоні з РФ дуже напружена, оскільки Російський добровольчий корпус полює на техніку окупантів, яка вирушає на війну в Україну.

Раніше спецназівці Нацгвардії влучили з дрона в цивільний автомобіль, у якому знаходилися офіцери РФ.

Нагадаємо, що бійці полку "Азов" показали відео провального штурму окупантів під Тернами. У цьому бою росіяни втратили 11 одиниць техніки.

Як повідомилося, російська окупаційна армія намагається захопити село Роботине Запорізької області, але всі її спроби прорватися до цього населеного пункту безуспішні.

Продовжується 774-й день повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу було 57 бойових зіткнень.