Український фільм "20 днів у Маріуполі" показали у Карибському регіоні

Постер фільму '20 днів у Маріуполі'
Постер фільму '20 днів у Маріуполі'

Спільно з місією ЄС у Тринідаді і Тобаго та місцевими інституціями організовано показ документального фільму "20 днів у Маріуполі" у столиці цієї острівної країни Порт-оф-Спейні. Про це повідомив постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Це перший показ цього фільму в Карибському регіоні, що відбувся в рамках Європейського кінофестивалю в Тринідаді і Тобаго.

На західі були присутні місцеві політики, урядовці, голова МЗС Емері Браун, представники академічних кіл, представники бізнесу і культури, а також студенти.

"Між вашим містом та Маріуполем майже десять тисяч кілометрів, - сказав Кислиця, виступаючи під час презентації фільму. - Але для порядних людей і порядних націй географічна відстань не має значення. Особливо, коли йдеться про відстоювання загальнолюдських цінностей та протистояння підлим звірствам".

За словами Кислиці, "останні події свідчать про те, що мир і безпека не можуть сприйматися як щось само собою зрозуміле". "Усі мають бути готові захищати свої країни та цінності, - додав він. - Ховання голови в пісок, намагання декого просувати тимчасові рішення призводить до справжніх трагедій".

Посол ЄС у Тринідаді і Тобаго Пітер Кавендіш у своєму виступі наголосив, що "важливо не дати змоги російському вторгненню... стати новою нормою, а натомість спробувати зрозуміти, що відбувається і що поставлено на карту". "Ось що ми хотіли показати цим фільмом", - сказав посол.

Читайте також