Український генерал пояснив, як зменшити кількість ракетних ударів по Харківщині

Російські війська модернізували ракетні системи С-300 та С-400 - військовий

Начальник Харківського гарнізону і Сил оборони Харкова Сергій Мельник зазначив, що російські війська модернізували системи С-300 та С-400 та ракети до них, тому їхня швидкість перевищує українську вдвічі. Про це військовий розповів в інтерв'ю "Суспільному".

«Змінена бойова частина, змінений політ цієї ракети і швидкісний режим», - каже генерал.

За словами начальника Харківського гарнізону і Сил оборони Харкова, українським захисникам не вдається збити ці повітряні цілі за короткий проміжок часу, оскільки нашій системі ППО необхідно вийти на бойовий режим і збити цю ракету.

«Але максимальна дальність пуску цієї ракети по території Харківської області - десь 110 км. На жаль, системи артилерійського вогню і системи реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) не дістають до систем С-300 Російської Федерації, і влучити по них практично неможливо», - наголосив Мельник.

Генерал зазначив, що для зменшення російських ударів по Харківській області необхідно знищувати модернізовані зенітно-ракетні комплекси РФ.

«Тут потрібен комплексний захід з нашою авіацією, з нашими системами РСЗВ іноземного походження, які можуть бити трохи далі. І зробити так, щоб піймати ці системи і знищити їх на моменті підготовки, саме пускові», - пояснив він.

Марсель повідомив, що у разі, якщо радіолокаційний локатор буде знищений, то система стає небоєздатною.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін націлився на взяття Харкова.

Російські війська атакували Харків - місто залишилось без світла

У ніч на 22 березня російські війська атакували Харків. Загарбники випустили по місту понад 15 ракет, вдарили по об'єктах енергетики. Місто було фактично повністю без світла. 

До слова, у Харкові вчора зафіксовано «приліт» в одному із районів міста після вибуху. Він прогримів до оголошення повітряної тривоги у регіоні.