Український політик пояснив Орбану, чому угорцям тепер на Закарпатті краще, ніж при СРСР

Народний депутат Віктор Балога висловив свою думку щодо заяв прем'єра Угорщини Віктора Орбана про те, що життя угорців на Закарпатті було кращим за часів СРСР. За словами Балоги, Орбан викладає несправедливу і неправдиву інформацію, оскільки дійсність демонструє інше. Він зазначив, що старші люди на Закарпатті досі володіють російською мовою, тоді як молоде покоління, народжене після отримання незалежності, навіть не знає української. Це свідчить про те, що ситуація із знанням державної мови в країні дуже погана.

Балога також зазначив, що Україна вже зробила багато, щоб задовольнити бажання угорської влади, але все одно Орбан не задоволений. Він наголосив на тому, що навіть більшість вчителів на Закарпатті не володіє українською мовою, що є абсурдною ситуацією. Балога запитав, яким ще способом Україна може відповісти на вимоги угорської влади, якщо вона вже виконала більшість їхніх потреб і бажань.

  • Балога висловив свою думку щодо заяв Орбана про краще життя угорців на Закарпатті за часів СРСР.
  • Балога наголосив на тому, що старші люди на Закарпатті все ще розмовляють російською, а молоді навіть не володіють українською.
  • Балога підкреслив, що ситуація із знанням української мови в країні є дуже поганою.
  • Політик запитав, яким ще способом Україна може відповісти на вимоги угорської влади, якщо вона вже виконала більшість їхніх потреб і бажань.

Віктор Балога висловив своє незадоволення з приводу заяв прем'єра Угорщини Віктора Орбана щодо становища угорців на Закарпатті. Він стверджує, що Орбан розповсюджує неправдиву інформацію про краще життя угорців за часів СРСР. Балога наголосив на тому, що реальність свідчить про щось зовсім інше. Він вказав на те, що старші люди на Закарпатті донині розмовляють російською мовою, тоді як молоде покоління не володіє українською мовою. Це свідчить про те, що ситуація зі знанням української мови в країні є дуже поганою. Балога також зазначив, що Україна вже виконала багато вимог угорської влади, але все одно Орбан не задоволений. Він питає, що ще може зробити Україна, якщо вона вже майже все виконала.