Український велосипедист завоював «золото» Паралімпійських ігор

Золото Паралімпійських ігор для українського велосипедиста
Золото Паралімпійських ігор для українського велосипедиста

Український велосипедист Єгор Дементьєв став переможцем групової шосейної гонки на Паралімпійських іграх 2024 року. Результати змагань це підтверджують.

Дистанцію 14,2 кілометра в у класах C4-5 українець пройшов першим. Крім того, це вже друга перемога спортсмена цього року. Раніше він отримав срібло у особистому переслідуванні на треку.

Протягом усієї гонки Дементьєв тримався в лідерах. Його головними суперниками були французи Кевін ле Канфф і Гатьєн ле Руссо, а також нідерландець Мартен ван де Пол. У результаті, українець виявився найшвидшим.

Всі чотири велогонщика фінішували з однаковим часом. Проте, фотофініш показав, що Дементьєв був першим, випередивши ле Канффа на цілий корпус велосипеда. Третє місце зайняв ван де Пол.

Загалом, Дементьєв виграв п'ять золотих медалей на різних Паралімпійських іграх. Проте, це його перша перемога в груповій гонці з часів Лондона-2012. Тоді він також був найкращим у шосейній гонці.

Варто нагадати, що українські паралімпійці продовжують радувати своїми досягненнями у Парижі. У восьмий день змагань вони здобули дев'ять медалей, з яких дві золоті, дві срібні і п'ять бронзових.

Читайте також