Українським водіям розповіли про "9 неписаних правил"

Ілюстрація до правил водіння в Україні
Ілюстрація до правил водіння в Україні

Водіїв підкреслюють важливість дотримання неписаних правил

Онлайн автошкола "Час" випустила відео, де наголошується на значущості дотримання неписаних правил для водіїв. Експерти стверджують, що офіційні Правила дорожнього руху не є достатніми для безпечного поводження на дорозі.

"Під час навчання в автошколі інструктори не приділяють достатньо уваги поясненню неписаних правил, акцентуючи тільки на виконанні ПДР. Але без цих правил вам буде складно на дорозі", - зауважують автори відео.

"На жаль, під час навчання в автошколі деякі моменти інструктори не пояснюють, наголошуючи лише на виконанні ПДР. Але без неписаних правил керування вам буде важко на дорозі", - зазначають автори відео.

Перше правило стосується виявлення вдячності: "Дякуйте водіям, які дали вам дорогу". Експерти радять висловлювати вдячність жестом або увімкненням аварійної сигналізації на короткий час.

Друге правило закликає уникати дорожньої агресії. "Багато автоінструкторів в автошколах навчають майбутніх водіїв не звертати увагу на інших учасників дорожнього руху. Головне, на їхню думку, - це безумовне дотримання правил дорожнього руху", - критикують автори такий підхід, наголошуючи на важливості урахування загального потоку руху.

Електронні протоколи про адмінпорушення ПДР

Третє правило стосується паркування. "Паркуйтеся з урахуванням інших, мислячи про загальне благо", - рекомендують експерти, закликаючи водіїв паркуватися точно за лініями розмітки.

Четверте правило попереджає від різкого старту на зелене світло світлофора. "Не поспішайте рушати одразу, як тільки загориться зелений сигнал світлофора, особливо на перехрестях", - попереджують автори.

П'яте правило закликає погоджуватися з іншими водіями: "Дайте зрозуміти іншим, що ви вступаєте". Експерти рекомендують використовувати мигання дальнім світлом фар або жести, щоб чітко виражати свої наміри.

Шосте правило стосується комунікації між водіями: "Дайте зрозуміти іншим, що ви поступаєтеся". Експерти рекомендують використовувати мигання дальнім світлом фар або жести, щоб чітко виражати свої наміри.

Сьоме правило нагадує про обережність на пішохідних переходах та у дворах: "Проїжджаючи через двір, житлову або пішохідну зону та підходячи до пішохідного переходу, знижуйте швидкість до мінімальної".

Восьме правило попереджає від піднімання предметів з підлоги салону під час руху: "Якщо ви випадково випустили на підлогу телефон, окуляри, сумку або інші речі під час руху, не намагайтеся їх відновити під час руху".

Дев'яте правило попереджає про особливу увагу при взаємодії з вантажівками: "Найбільшою помилкою є перестроювання перед вантажівкою або іншим великим транспортним засобом з правого боку".

Автори відео закликають глядачів поділитися власними досвідами та додатковими неписаними правилами у коментарях.

Читайте також