Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за "неправильні" номери: що потрібно зробити

Українські номери на автомобілях в Німеччині
Українські номери на автомобілях в Німеччині

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи

Українські біженці, що проживають у Німеччині та мають автомобілі з українськими номерами, повинні дотримуватися нових правил, що загрожують покаранням. З 30 вересня 2024 року їм потрібно зареєструвати свої автомобілі відповідно до німецького законодавства та отримати німецькі номерні знаки. Українцям обіцяють спростити цей процес.

При оформленні автомобіля не можна використовувати електронні копії українських документів. Необхідно пред'явити оригінали паперових документів, таких як посвідчення особи та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Коли набуде чинності обов'язкова реєстрація, українські автомобільні документи та номери стануть недійсними у Німеччині. Їх використання буде заборонено.

У разі не вчасної реєстрації автомобіля українські водії не зустрінуть кримінальних санкцій, але вони повинні будуть сплатити штраф у розмірі від 70 до 105 євро.

Якщо водій вирішить повернутися в Україну після отримання німецьких номерів, йому потрібно буде повторно оформити автомобіль на українські номери. Ті, хто зареєстрував свої авто в Німеччині, але не скасували реєстрацію в українських сервісних центрах МВС перед виїздом, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

Для отримання нових документів необхідно звернутися до будь-якого сервісного центру МВС, сплатити відповідні збори та подати заяву.

Читайте також