Україну чекає новий страйк поляків на кордоні? Відповідь прикордонників

Наслідки страйку поляків на кордоні
Наслідки страйку поляків на кордоні

На кордоні України з Польщею поки не відбувається нова блокада, вантажівки проїжджають у звичайному режимі. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, рух вантажівок залишається інтенсивним на всіх напрямках.

Представник ДПСУ також додав, що українські служби знаходяться у постійному діалозі з польськими колегами, а українські дипломатичні установи в Польщі контролюють ситуацію.

Блокування руху для вантажівок – те, про що з'являлася інформація та дії, які могли розпочатися на території Польщі польськими фермерами, – зараз не фіксується. Звісно, ​​ми очікуємо, що блокування руху не відбудеться

Раніше було повідомлено, що польські фермери готуються до блокування пункту пропуску "Медика - Шегині". Польська сторона повідомила, що фермери анонсували можливу акцію протесту у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Медика - Шегині" з 8 жовтня до 31 грудня 2024 року.

Зазначимо, що Держприкордонслужба раніше повідомила про можливі затримки з перетином кордону на пункті пропуску "Медика-Шегині" протягом двох місяців через ремонтні роботи з боку Польщі.

Польська сторона вже розпочала ремонтні роботи у пункті пропуску "Медика" для відновлення металоконструкції одного з навісів. За попередніми даними, роботи триватимуть до 12 листопада 2024 року.

Читайте також