«Укренерго» анонсувало графіки погодинних відключень на завтра

Графік погодинних відключень на завтра
Графік погодинних відключень на завтра

Обмеження електропостачання

Завтра, 17 травня, по всій Україні діятимуть графіки погодинних відключень електропостачання. За інформацією пресслужби компанії "Укренерго", відключення будуть тривати з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00.

Організація "Укренерго" вже повідомила обленерго про ліміти споживання електроенергії для кожного регіону.

Детальну інформацію про обмеження електропостачання в своєму регіоні можна отримати у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах.

Згідно з повідомленням пресслужби "Укренерго", причиною обмежень є збільшене споживання електроенергії в період похолодання.

"Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п'яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами", - заявлено у повідомленні.

Важливо відзначити, що обмеження електропостачання не стосуватимуться об'єктів критичної інфраструктури.

Стабілізаційні відключення у деяких регіонах

З 16:00 сьогодні, 16 травня, у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях будуть проводитись стабілізаційні відключення електропостачання. Ці відключення будуть виконуватись згідно з встановленими лімітами споживання, які повідомила "Укренерго".

Раніше було відомо, що в Україні не будуть проводитись щоденні відключення електроенергії. Ймовірно, дефіцит енергосистеми буде виникати хронологічно.

Також, сьогодні ввечері заплановані ще декілька відключень електропостачання в Україні. Але українці мають можливість зробити свій внесок у зменшення дефіциту енергосистеми.

Нагадаємо, що у Києві 16 травня були запроваджені погодинні стабілізаційні відключення світла через значний дефіцит енергосистеми. У статті "Главком" наведено інформацію про графіки відключення.

Читайте також