«Укренерго» назвало час, коли слід використовувати енергозатратні прилади

Укренерго рекомендує використовувати енергозатратні прилади в певний час
Укренерго рекомендує використовувати енергозатратні прилади в певний час

Українська енергосистема показує найкращі результати у денний час - з 11:00 до 15:00. Завдяки працездатності сонячних електростанцій, компанія "Укренерго" закликає використовувати енергозатратні прилади саме за цей період.

30 липня став першим днем цього місяця, коли не відключали електроенергію. За умови відсутності масових атак, у серпні-жовтні буде більше таких днів без обмежень, або обмеження будуть тільки ввечері.

Причиною покращення ситуації в енергосистемі стало більше енергії через ремонт двох блоків на атомних станціях, а також зниження споживання через похолодання.

«Найкраща ситуація в українській енергосистемі зараз у денний час - з 11:00 до 15:00. Це час, коли працюють сонячні електростанції і потрібні більші потужності вранці та ввечері. Тому економне споживання у цей період дозволить збалансувати енергосистему і уникнути введення графіків», - зазначає компанія.

Компанія закликала перенести використання потужних електроприладів, таких як праски, пральні машини, електрочайники, електроплити та інші пристрої, на період з 11:00 до 15:00 щодня. Це допоможе зменшити навантаження на енергосистему.

Проте, така рекомендація актуальна наразі, оскільки ситуація в енергосистемі може змінитися внаслідок подальших російських атак та погодних умов, які впливають на споживання електроенергії.

Раніше Юрій Бойко, член наглядової ради "Укренерго", заявив, що наступні кілька місяців Україна може пройти без обмежень світла.

Читайте також