«Укренерго» оновило графіки відключення світла на 22 червня

Графік відключення світла на 22 червня
Графік відключення світла на 22 червня

Графіки відключення електроенергії на території України змінені після нічного масованого удару РФ по енергооб'єктах. Про це повідомила прес-служба НЕК "Укренерго".

Сьогодні, 22 червня, обмеження почнуть діяти раніше. Обленерго застосовуватимуть графіки погодинних відключень по всій Україні від 14:00 до 24:00

Причиною такого рішення стали наслідки масованих атак на енергооб'єкти.

Раніше планувалося, що відключення розпочнуться о 16:00. Проте, уночі 22 червня ворог завдав ракетного удару по об'єкту критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Також пошкоджено обладнання на об'єктах Укренерго в Запорізькій області, а двоє енергетиків були поранені ворогом.

Згідно з повідомленням Державної інспекції з енергетичного нагляду України, ситуація з електроенергією стабілізується в серпні 2024 року, коли завершується робота на деяких атомних енергоблоках та зменшується кількість об'єктів з гарантованим електропостачанням.

У Києві протягом майже двох років втричі зменшили кількість багатоповерхівок, яким не вимикають світло. Вони були під'єднані до ліній критичної інфраструктури.

Читайте також