«Укренерго» скасувало відключення електроенергії в усіх областях України до вечора

Графік відключення електроенергії скасовано
Графік відключення електроенергії скасовано

Диспетчерський центр «Укренерго» скасував відключення електроенергії в усіх областях України з 07:00 до 20:00. Про це повідомила пресслужба «Укренерго».

«Сонячна погода сприяє роботі промислових та дахових сонячних електростанцій, що зменшило дефіцит в енергосистемі», - пише пресслужба.

Але ввечері графіки погодинних відключень будуть діяти з 20:00 до 24:00 в усіх регіонах України для промислових та побутових споживачів.

Як повідомив само «Укренерго», в ніч на 22 травня російські БПЛА атакували об‘єкти енергетичної інфраструктури на північному сході.

Пошкоджено обладнання. Знеструмлено понад 518 тисяч споживачів в Сумській області, а також споживачі в окремих районах Харківщини та Чернігівщини. Станом на ранок відновлено енергоживлення 95% споживачів в усіх трьох областях», - йдеться в повідомленні.

Наразі проводяться аварійно-відновлювальні роботи.

Нагадаємо про атаку «Шахедами»

У ніч на 22 травня через ворожу атаку «Шахедами» було знеструмлено Суми.

Раніше повідомлялося, що світло вимикатимуть в Україні, поки не відновиться генерація.

Зазначимо, що після російських ударів українська енергетика втратила суттєву частину генерації, тож їй потрібно часу на відновлення. Також стало відомо, що Україна готується до наступного опалювального сезону, і це передбачає, зокрема, планові ремонти та підготовку атомної генерації.

Раніше стало відомо, що відключення електроенергії в Україні навряд чи будуть запроваджувати кожен день. Ймовірно, дефіцит в енергосистемі буде виникати періодами.

Читайте також:

  • Світло буде! Але за новою ціною
  • Чому електрику вимикають уночі? Пояснення парадоксу
  • Відключення світла. Це лишень репетиція
  • Знову відключення світла? Прості поради, як до цього підготуватись

Читайте також