«Укренерго» запроваджує відключення світла в усіх регіонах України

Карта України з відключеними регіонами
Карта України з відключеними регіонами

Укренерго вводить контрольовані аварійні відключення для споживачів

Компанія "Укренерго" оголосила про впровадження контрольованих аварійних відключень для промислових та побутових споживачів по всій Україні. За інформацією пресслужби компанії, ці відключення триватимуть з 19:25 до 22:00.

З 00:00 до кінця 16 травня усі побутові та промислові споживачі по всій країні будуть мати планові обмеження, встановлені графіками погодинних відключень (ГПВ).

За повідомленням "Укренерго", ці заходи мають сприяти зробленню відключень більш передбачуваними для споживачів, а також забезпеченню безпеки у роботі енергосистеми. Диспетчерський центр компанії вже повідомив обленерго про ліміти споживання для кожного регіону.

Інформацію про обмеження споживання у регіоні можна отримати в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах.

Причиною вводу обмежень є збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Пресслужба "Укренерго" також зазначає, що недостатність потужностей українських електростанцій є наслідком ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Омужність обмежень розподілена між всіма регіонами, з обмеженнями енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури.

Введено екстрені відключення світла у Києві та інших областях

Учора "Укренерго" оголосило про введення екстрених відключень світла у всіх регіонах України. Ці відключення тривали з 21:00 до 00:00.

Якщо споживання електроенергії продовжуватиме зростати, можуть бути введені обмеження для побутових споживачів усієї країни.

Читайте також