«Укренерго» знову посилює відключення світла через атаки РФ

Атаки РФ змушують знову призупинити постачання електроенергії
Атаки РФ змушують знову призупинити постачання електроенергії

Сьогодні, 21 червня, в Україні будуть діяти обмеження на споживання електроенергії протягом всієї доби. З 13:00 ці обмеження стануть більшими через складну ситуацію в енергосистемі після атак росіян на енергооб'єкти, повідомляє пресслужба "Укренерго".

Укренерго наголошує, що головною причиною відключень світла є наслідки атак на українські електростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для підтримки балансу в енергосистемі залучається імпорт та аварійна допомога з країн Європи, але цього недостатньо через масштабність пошкоджень.

Графік відключень електроенергії діятиме з 00:00 до 24:00 в усіх регіонах України. Особливо масована атака російських окупантів 20 червня 2024 року призвела до атак на енергетичну інфраструктуру України, включаючи використання ракет та ударних безпілотних літальних апаратів.

Натомість в серпні 2024 року ситуація з електроенергією трохи стабілізується, оскільки будуть завершені деякі атомні енергоблоки та зменшиться кількість об'єктів з гарантованим електропостачанням, заявила Державна інспекція з енергетичного нагляду України.

Слід зазначити, що у Києві за останні два роки кількість багатоповерхових будинків, яким не вимикають світло, значно зменшилася. Вони були під'єднані до ліній критичної інфраструктури.

Читайте також