«Укрзалізниця» назвала найекзотичніші речі, які пасажири цього річ забували в потягах

Забуті речі пасажирів в потягах
Забуті речі пасажирів в потягах

За перше півріччя цього року пасажири «Укрзалізниці» звернулись до контакт-центру компанії 8188 разів з проханнями про пошук загублених речей, що вдвічі більше, ніж за той самий період минулого року. Близько 70% забутих у поїздах речей повертаються власникам. Про це повідомили залізничники.

Залізничники також повідомили, що продовжують збирати цікаві випадки пошуку речей, серед яких цього року найпопулярніші наступні:

  • іграшковий олень заввишки 120 см;
  • пакет з восьми палками ковбаси;
  • торти;
  • паспорт на імплант;
  • відро полуниці;
  • смичок від скрипки в блакитно-бірюзовому рушнику.

«Неможливо підрахувати кількість кап для зубів різних розмірів та калібрів, які залишають у поїздах – вони залишаються з неймовірною регулярністю», – зазначено у повідомленнях.

Серед менш екзотичних речей, які пасажири звичайно залишають у поїздах, є гаманці, телефони, зарядні пристрої, ноутбуки, документи, годинники, прикраси та ключі.

«Перед завершенням поїздки радимо всім перевірити, чи не залишили вони свої діадеми з діамантами, номерні знаки та ліцензії на продаж алкоголю, які можуть бути випадково залишені в поїзді», – попередили залізничники.

Компанія радить, якщо ви втратили важливу річ у поїзді, описати її на веб-сайті https://services.uz.gov.ua/lost-and-found, щоб її оперативно знайти та повернути.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» розпочала будівництво європейської колії на маршруті Чоп-Ужгород. Це один з проєктів стратегічної програми розвитку залізничної інфраструктури для інтеграції України до ЄС.

Крім того, «Укрзалізниця» впровадила функцію моніторингу квитків з можливістю автовикупу для всіх користувачів.

Читайте також