Ультраправа партія Франції видалила із сайту пропозиції про зв’язки з РФ - ЗМІ

Ультраправа партія Франції видалила пропозиції
Ультраправа партія Франції видалила пропозиції

Французька партія "Національне об'єднання" видалила зі свого сайту пропозиції щодо поглиблення дипломатичних зв'язків з Росією, зупинки співпраці з Німеччиною і виходу з інтегрованого військового командування НАТО. Цю новину передає Politico.

Президентська кампанія Марін Ле Пен у 2022 році стала основою для цих пропозицій. Партія опублікувала буклети зі своїми пропозиціями у всіх сферах політики, де 16 з 17 були доступні онлайн. Тільки буклет, що стосується сфери захисту, був видалений після 11 червня. Хоча цей буклет все ще можна знайти на сторінці, на яку більше немає посилань на сайті партії.

У документі "Національне об'єднання" пропонувало віддалитися від США і наблизитися до Росії. Програма Ле Пен пропонувала співпрацю з Росією з питань безпеки та боротьби з тероризмом, оскільки Вашингтон "не завжди поводиться як союзник Франції", як зазначено в Politico.

Також у документі зазначалося, що Франція повинна вийти з об'єднаного військового командування НАТО. Крім того, в пропозиціях йшлося про припинення співпраці з Німеччиною у військовому секторі через розходження з Берліном в доктрині, оперативних планах і промисловій сфері.

Джерело: hromadske

Читайте також