Уночі ворог атакував енергооб’єкти у шести областях

В ніч на 8 травня були атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури України в шести областях. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Атаковані об'єкти знаходяться в областях Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій.

Наразі встановлюються наслідки цих атак. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків.

«Ворог хоче позбавити нас можливості виробляти та передавати електроенергію. Економія електроенергії - це важлива умова перемоги. Особливо важливо відповідально споживати електроенергію вранці та ввечері», - наголосили в повідомленні.

Полтавська область

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін повідомив, що РФ атакувала об'єкт енергетичної інфраструктури в Полтавському районі. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

Вінницька область

Начальник Вінницької обласної воєнно-цивільної адміністрації Сергій Борзов передав інформацію про атаку на об'єкти критичної інфраструктури у Вінницькій області.

Запорізька область

У Запоріжжі були атаковані об'єкти критичної і цивільної інфраструктури. Голова Запорізької обласної воєнно-цивільної адміністрації Іван Федоров повідомив про нанесені руйнування. Відсутні постраждалі.

Нагадаємо, що у ніч на 8 травня в Україні була оголошена повітряна тривога. Моніторингові групи звітували про запуск ракет Х-101/555 за допомогою стратегічної авіації. Грозились також використання безпілотників.

Під час тривоги, яка тривала понад три години, вибухи пролунали в кількох областях та містах, зокрема в Харкові, Полтаві, Києві, Львові, Запоріжжі, Івано-Франківську.