"Упереджена позиція G7": Іран відкидає критику ракетного удару по Ізраїлю

Іранська ракета під час удару по Ізраїлю
Іранська ракета під час удару по Ізраїлю

Міністерство закордонних справ Ірану назвало засудження Групою семи (G7) їхньої атаки на Ізраїль "упередженим та безвідповідальним".

Відряджений Тегераном ракетний удар по Ізраїлю, в результаті якого було запущено понад 180 ракет, був відповіддю на вбивства бойовиків та агресію в Газі та Лівані.

Про це повідомляє Reuters.

Тиждень тому ізраїльський авіаудар по Бейруту забрав життя заступника командувача Революційної гвардії Ірану Аббаса Нілфорушана, а також лідера "Хезболла" Хасана Насралли, якого підтримує Іран.

Лідери G7 засудили атаку Ірану і висловили "сильне занепокоєння" кризою на Близькому Сході, проте заявили, що вирішення конфлікту дипломатичним шляхом все ще можливе і не є в інтересах сторіни.

Представник міністерства закордонних справ Ірану застеріг країни G7, зокрема Сполучені Штати, що їхня підтримка Ізраїлю збільшує небезпеку і нестабільність в Західній Азії. Він зазначив, що ці країни забезпечують Ізраїль фінансовою та політичною підтримкою.

Міністерство повідомило, що викликало послів Німеччини та Австрії після того, як вони викликали представників Ірану у своїх країнах для засудження ракетного удару по Ізраїлю.

В заяві міністерство також зазначило, що якби європейські країни вживли ефективних дій, включаючи припинення фінансової та збройної підтримки, вони б могли зупинити насильство та геноцид, які вчиняє сіоністський режим Ізраїлю.

Читайте також

Що подивитися у Вашингтоні за 1, 2 та 3 дні
сьогодні, 14:40 44 переглянули
Огляд достопримічательностей Вашингтона за 1-3 дні